Formaliserer bud på Entra

Det tok litt tid, men som ventet er Castellums bud på Entra nå formalisert. Nå gjenstår det å høre fra SBB. 

JAKTER ENTRA: Henrik Saxborn adm. direktør i Entra.  Foto: Castellum
Næringseiendom

Det svenske eiendomsselskapet Castellum høynet sitt opprinnelige bud på Entra rett før jul fra 171 til 185,20 kroner pr. askje. Kontantedelen var på 54,39 kroner pr. aksje. 

Nå formaliserer de budet på 186,19 kroner pr. aksje og Castellum tilbyr aksjeeienerne åtte nye aksjer i Castellum for hver 13. aksje i Entra. Kontantdelen på 54,39 kroner pr. aksje står. 

Akseptfristen er satt til en knapp måned, mellom 8. januar og 6. februar. 

De som aksepterer budet vil kunne bli en del av synergigevinster på 16 kroner pr. aksje i Entra, heter det i en pressemelding fra selskapet. 

Adm. direktør Henrik Saxborn var ikke tilgjengelig for intervju torsdag ettermiddag, men sa følgende da budet først ble varslet 18. desember: 

– Har bruden sagt nei, så får man vel kjøpe en stein til ringen, slik at vi blir enige og at bruden blir fornøyd, sa Saxborn til Finansavisen.

Totalt kan tilbudet bety i underkant av 103 millioner aksjer i Castellum og et kontantvederlag på over 9 milliarder kroner. 

Ikke formelt bud fra SBB 

Castellum har dermed som ventet formalisert sitt bud på Entra og «alle» venter nå på SBB som lille julaften i fjor varslet et bud på 190 kroner pr. aksje. Adm. direktør Ilija Batljan vil ikke uttale seg til Finansavisen, utover å si at budet vil formaliseres så fort som mulig. 

SBB sitt første bud var på 165 kroner pr. aksje, men budet ble trukket i harnisk. 

– Vi mener vi er presset ut av budrunden ved å ikke få mulighet til å gjøre dette på skikkelig vis, sa Batljan til Finansavisen.

Nyheter
Næringseiendom