<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SBB tror Entra-budet ryker

Etter uttalelser fra flere store Entra-aksjonærer om at de ikke vil akseptere budet fra SBB, ser det mørkt ut for svenskenes oppkjøpsforsøk.

    Publisert 24. feb. 2021 kl. 08.21
    Oppdatert 24. feb. 2021 klokken 08.40
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 198 ord
    SBB-SJEF: Ilija Batljan. Foto: Eivind Yggeseth

     

    SBB tror ikke de vil oppnå sitt krav om minimum 90 prosent aksept av sitt bud på Entra, og at oppkjøpsforsøket dermed ryker, opplyses det i en børsmelding.

    Flere store Entra-aksjonærer har uttalt at de ikke vil akseptere det svenske eiendomsselskapets bud på 190 kroner. Akseptfrist er satt til 26. februar.

    SBB skriver i meldingen frem at de fortsatt mener at vekstmulighetene i Norge, så vel som Sverige, Finland og Danmark, er gode, og trekker frem at de er i aktiv dialog om flere potensielle transaksjoner i alle markedene.

    Fortsatt Oslo-notering

    SBB påpeker at deres planlagte sekundærnotering på Oslo Børs ikke påvirkes av situasjonen, da «det er i tråd med selskapets nordiske profil å gjøre det mulig for flere aksjonærer å delta i selskapets verdiskapning».

    – Basert på vekstmulighetene vi ser fremover i alle de nordiske landene, er det ikke riktig å fullføre tilbudet uten et minimum akseptnivå på 90 prosent. Spesielt ettersom det ville vært en dårlig deal for våre aksjonærer å utstede nye B-aksjer som vederlag på nåværende verdsettelse, sier SBB-sjef Ilija Batljan i en kommentar.

    – Når det er sagt står vi inne for vårt syn på at Entras eksisterende portefølje inneholder flere eiendommer som passer inn i SBBs portefølje, påpeker han.