Kredittanalytiker: Den positive utviklingen kan sees på som en overraskelse

Næringseiendom

Det er eiendomsselskaper med fokus på handel og hotell som i 2020 har opplevd størst negativ påvirkning på eiendomsverdiene som følge av coronapandemien, skriver kredittratingbyrået Nordic Credit Rating (NCR) i en fersk rapport, ifølge TDN Direkt.

Rapporten tar for seg eiendomsselskapene i Norden.

Utleieboliger, eiendom med offentlige leietakere og industri/logistikklokaler har derimot sett økte eiendomsverdier. Også eiendomsselskaper med fokus på kontor viser ifølge rapporten fortsatt positiv vekst, med unntak av Hufvudstaden og Atrium Ljungberg.

– Den positive utviklingen innen kontor kan sees på som en overraskelse gitt de økte utfordringene som følge av covid-19, sier kredittanalytiker i NCR, Marcus Gustavsson, i en kommentar, ifølge TDN Direkt.

Han påpeker at redusert direkteavkastningskrav imidlertid har sunket under året på tross av den økte usikkerheten i sektoren. 

– Dette har bidratt til at eiendomsverdiene i gjennomsnitt er opp 3,4 prosent i 2020 for eiendomsselskapene med fokus mot kontor, sier Gustavsson.