Selger seg ut av familieselskap med milliardverdier

Arild Tvedt selger seg ut av det familieeide eiendomsselskapet JTvedt AS og starter opp sitt eget investeringsselskap. Selskapsverdien er rundt 1 milliard.

SELGER SEG UT: Arlid Tvedt selger seg ut av familiebedriften.  Foto: Lena S. Falck
Næringseiendom

Arild Tvedt selger seg ut av familieselskapet  JTvedt AS etter 40 år i selskapet. Han retter nå blikket mot nye områder, og starter opp sitt eget investeringsselskap. Eiendomsmilliardæren ligger på 332. plass på Kapitals topp 400 rikeste i Norge og står oppført med en formue på 1,1 milliarder.

– Har du solgt deg helt ut?

– Ja, det stemmer. Vi har valgt det og det er naturlig for mine barn og meg å gjøre andre investeringer, sier Tvedt til Finansavisen. 

Hvor mye fikk du for eierandelen?

– Jeg har ikke lyst til å kommentere noen spesifikk sum, men det er kjent at selskapsverdien i grove trekk er på rundt 1 milliard kroner, sier Tvedt. 

– Eierandelen blir i familien, og selges til mine to søsken og barna deres.

73.000 kvadratmeter

Gjennom Tvedt Eiendom driftes kjøpesentrene Tvedtsenteret og MagasinBlaa i Stavanger, samt Raglamyrsenteret i Haugesund. 

Tvedt Eiendom eier også andel av en handelseiendom i Laguneparken i Bergen og har til sammen 73.000 kvadratmeter utleieareal. Selskapet er ett av de største private eiendomsselskapene i Rogaland.

Konsernet tas nå over av Siri Nybø, aksjonær og dagens leder i Tvedt Eiendom. I en pressemelding fra konsernet sies det at «driften av Tvedt Eiendom er upåvirket av endringene i eierskapet og fortsett som før». 

– Vi ser fram til å drive konsernet videre med kontinuitet og fokus på videreutvikling av våre handelseiendommer, sier Nybø i pressemeldingen. 

TAR OVER: Aksjonær og dagens leder i Tvedt Eiendom, Siri Nybø, blir ny toppleder i konsernet. Foto: Anne Lise Norheim