<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

OBOS-prisene falt i Oslo i juni

OBOS-prisene falt 2,3 prosent i Oslo i juni: – Lavere temperatur i boligmarkedet i hovedstaden

    Publisert 1. juli 2021 kl. 10.41
    Oppdatert 1. juli 2021 klokken 10.43
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 196 ord
    FALL: Fall i prisene for brukte OBOS-boliger. Avbildet: Sissel Monsvold, sjeføkonom OBOS. Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

    (Saken oppdateres)

    Ferske tall viser fall i bruktboligmarkedet for OBOS. Prisene på bruktboliger i Oslo fra OBOS sank 2,3 prosent fra mai til juni. Det siste året har prisene steget 11,5 prosent.

    – Tallene for juni vitner om lavere temperatur i boligmarkedet i hovedstaden. Økt tilbud og utsikter til renteoppgang i høst, kan trolig forklare en del av prisnedgangen, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS i en pressemelding.

    I følge TDN Direkt er prisnedgangen i juni er større enn vanlig for brukte OBOS-boliger. Denne kommer etter prisfall både mars og april. I mai flatet det ut og prisene endte 0,2 prosent opp.

    – Vi må tilbake til 2017 for å finne svakere prisutvikling i Oslo. Det er ikke uventet at prisene roer seg etter den kraftige prisveksten i fjor og i starten av dette året, men dette var noe sterkere nedgang enn ventet. Samtidig må prisnedgangen ses i lys av at det er omsatt en høyere andel større boliger i juni enn i mai i år, og siden de har lavere kvadratmeterpris enn de mindre boligene, trekker dette prisveksten ned, sier Monsvold.

    Videre falt OBOS-prisene på landsbasis 1,4 prosent i juni, mens de er opp 11,3 prosent de tolv siste månedene