Fredriksen øker i Norwegian Property

John Fredriksen fortsetter å øke eierandelene sine i Norwegian Property. Denne gangen selger styremedlem Carl Erik Krefting seg ut.

ØKER: John Fredriksen fortsetter å øke beholdningen sin av Norwegian Property-aksjer. Selskapet eier 122.000 kvadratmeter på Aker Brygge.  Foto: NTB
Næringseiendom

 

Det er gjennom sitt investeringsselskap Gerevan Trading at Fredriksen fortsetter oppkjøpet av eiendomsselskapet Norwegian Property (NPRO), ble det meldt tirsdag kveld. Den 15. juli kjøpte han ut Folketrygdfondet, denne gangen kjøper Fredriksen aksjene til NPRO-styremedlem Carl Erik Krefting.

Norwegian Property eier til sammen 122.000 kvadratmeter med eiendom på Aker Brygge der mesteparten er kontorer. Eiendomsverdiene var i andre kvartal på 65,8 milliarder kroner.

Formelt stod i overkant av 350.000 aksjer oppført på Carucel Invest – et investeringsselskap kontrollert av Krefting. Aksjene ble solgt for 18,25 kroner stykket. Den totale prisen kommer på 6,5 millioner kroner.

Krefting terminerte også sin TRS-avtale (Total Return Swap, journ.anm.) knyttet til 4,2 millioner NPRO-aksjer, til 18,25 kroner pr. aksje. Han utførte også hans opsjoner på 500.000 aksjer gjennom et kontantoppgjør basert på markedsprisen på 18,25 kroner aksjen, og strike-pricen på 11,50 pr. aksje.

Dermed eier Krefting ikke lenger noen aksjer i eiendomsselskapet.