Meglerhus rykker ut med salgsanbefaling etter nye tall

Goldman Sachs nedgraderer Entra etter forrige ukes kvartalstall.

NEDGRADERES: Goldman Sachs nedgraderer Entra, her representert ved adm. direktør Sonja Horn. Foto: Iván Kverme
Næringseiendom

 

I midten av forrige uke presenterte Entra sine kvartalstall, noe som endte med et kursfall på 2 prosent. Tallknuserne i Goldman Sachs frykter tøffere tider og velger ifølge TDN Direkt å nedgradere aksjen fra en holdanbefaling til en salgsanbefaling.

Etter at tallene ble kjent valgte DNB Markets å kutte kursmålet fra 200 kroner til 190 kroner. Meglerhuset nedgraderte samtidig aksjen fra hold til selg. SEB gjentok sin hold-anbefaling og hevet kursmålet til fra 210 til 215 kroner. 

Torsdag formiddag omsettes Entra-aksjen for 205,40 kroner, opp 0,3 prosent.

I andre kvartal 2021 hadde Entra inntekter på 602 millioner kroner, opp fra 587 millioner kroner i samme periode i fjor. Resultat etter skatt vokste fra 730 millioner kroner til 877 millioner kroner. En stor del av økningen i resultat etter skatt kan forklares som et resultat av verdiendringer i eiendomsporteføljen.

Styret har bestemt seg for å utbetale et halvårlig utbytte på 2,5 kroner pr. aksje. Utbetalingen vil finne sted 12.oktober.

Entra

  • Eiendomsselskap med hovedkontor i Oslo. Adm. dir. er Sonja Horn. 
  • Grunnlagt i 2000 etter at Statsbygg skilte ut sin kontorbyggvirksomhet. 
  • Fikk sin nåværende selskapsform at Nærings- og fiskeridepartementet solgte seg ned og selskapet ble børsnotert høsten 2014.