<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ringnes punger ut 375 mill. i Bergen

Eiendomsspar satser i Bergen og utelukker ikke ytterligere oppkjøp. 

    Publisert 16. okt. 2021 kl. 10.10
    Oppdatert 16. okt. 2021 klokken 10.23
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 275 ord
    KJØPER: Eiendomsinvestor Christian Ringnes kjøper i Bergen.  Foto: Finansavisen

    – Bergen er et attraktivt marked, sier Sigurd Stray, midl. adm. direktør i Eiendomsspar, etter kjøpet av 15 bygårder med totalt 120 boenheter til Estate Nyheter.

    De nyinnkjøpte eiendommene er allerede ferdig utviklet og skal leies ut som de er. Dette er de første boligene Eiendomsspar kjøper i Bergen.

    Stray utelukker ikke at selskapet vil kjøpe opp mer i byen under de syv fjell. 

    – Hvis det dukker opp flere enheter, vil vi vurdere disse, sier han.

    Selskapet Christie selger sine aksjer i PT Eiendom til Ringnes' Eiendomsspar. Aksjene selges for 375 millioner kroner og boligporteføljen består av de 15 bygårdene.

    Christie eies av Tor Audun Sævig og Per Christian Sævig. Sistnevnte sier til Estate Nyheter at han ikke ønsker å kommentere saken fordi «avtalen ikke er helt sluttført ennå».

    Pandemipreget

    I løpet av første halvår 2021 hadde Eiendomsspar leieinntekter på 309,1 millioner kroner, mot 357,1 millioner kroner i første halvår av 2020. Halvparten av nedgangen i leieinntekter på 48 millioner kroner forklares av eiendommer solgt i 2020. Resterende nedgang skyldes i hovedsak reduserte leieinntekter fra hotell og restaurant som en følge av coronapandemien. 

    «Høy smittetrend og strenge smitteverntiltak preget inngangen til 2021. Gjennom første halvår har både smitte og sykehusinnleggelser avtatt i tråd med at en stadig større andel av befolkningen er blitt vaksinert» skriver Eiendomsspar i rapporten. 

    I første halvdel av 2021 hadde Eiendomsspar salgsgevinster på 332,1 millioner kroner, mot 544,8 millioner kroner for et år siden.

    Årsregnskapet til PT Eiendom viser at selskapet i fjor hadde leieinntekter på 14,3 millioner kroner og et resultat før skatt på 7,6 millioner.