<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Entra-aksjen stuper etter tallslipp

Verdsettelsesendringer forkludret Entras resultat. Aksjen er kraftig ned på Oslo Børs.

Publisert 19. okt. 2022
Oppdatert 19. okt. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 276 ord
LA FREM TALL: Men Entra, her ved adm. direktør Sonja Horn, fikk en kjølig mottagelse blant investorene. Aksjen fortsetter den dype nedturen som har pågått det seneste året. Foto: Iván Kverme

 

Entra hadde inntekter på 723 millioner kroner i tredje kvartal 2022, sammenlignet med 581 millioner kroner samme periode året før.

På forhånd var det ventet et driftsinntekter på 723 millioner kroner, ifølge Infront-konsensus basert på estimater fra seks analytikere, melder TDN Direkt. 

Leieinntektene endte på 788 millioner kroner i perioden (639) – også det svært nær konsensus på 787 millioner. Driftsresultatet endte på 393 millioner, ned fra 398 millioner i fjor.

Posten som ødelegger Entras regnskap i denne omgang er netto verdsettelsesendringer som kom inn på minus 3,4 milliarder kroner i kvartalet, mot positive 794 millioner i fjor. Tre eksterne takstmenn har verdsatt eiendomsporteføljen og skrevet ned verdien med nær 4 milliarder kroner. 

Selskapet skriver at grunnen til endringen er at «estimert avkastning har blitt nedjustert på grunn av forventede leieinntekter, redusert risiko i porteføljen og utleieeffekter».

Endringen i verdivurderingen sender Entras resultat før skatt ned til minus 3,4 milliarder kroner, fra positive 1,2 milliarder i fjor.

Entra-aksjen startet handelsdagen på Oslo Børs med et betydelig fall, og var ned over 9 prosent ti minutter etter at Børsen åpnet. I løpet av året er aksjeverdien mer enn halvert.

Godt leiemarked

Entra ser fortsatt sterk etterspørsel etter kontorer, spesielt i Oslo, drevet av en kombinasjon av positiv ansettelsesvekst og begrenset tilbud av ny kontorkapasitet, ifølge TDN Direkt. Det forventes ytterligere leieprisvekst.

Selskapet noterer videre at langsiktige renter og kredittmarginer har steget kraftig i løpet av 2022, noe som påvirker kapitalintensive bransjer som eiendomsbransjen.

I tredje kvartal har selskapet sikret 5 milliarder kroner i nye bankfasiliteter.

Gjeldskostnadene for Entra har også økt, og forventes å øke ytterligere i kommende kvartaler.

Det er likevel vedtatt et halvårsutbytte på 2,60 kroner pr. aksje for første halvår 2022 – totalt 473 millioner kroner.