<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Citycon selger sentre til Scala Eiendom

Scala Eiendom kjøper sentrene Down Town i Porsgrunn og Sjøsiden i Horten for 1,25 milliarder kroner.

Publisert 30. nov. 2022
Oppdatert 30. nov. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 232 ord
SELGER: Citycon selger kjøpesentrene Down Town i Porsgrunn og Sjøsiden i Horten. Foto: Jørgen Nordby

– Salgene av de to kjøpesentrene viser at våre nordiske handelseiendommer er attraktive for investorer.  Vi ønsker de nye eierne lykke til med videre utvikling av de to sentrene, sier Erik Lennhammar, utviklingsdirektør i Citycon, i en pressemelding. 

 Transaksjonen avsluttes i løpet av fjerde kvartal i år. 

Citycon har sentre med fokus på daglighandel i de største byene i Finland, Sverige, Norge, Danmark og Estland.

– Dette er eiendommer som passer vår strategi bra. De er begge klare nummer 1-sentre i sine markedsområder, og spesielt Down Town i Porsgrunn har et stort utviklingspotensial i form av både boliger og utvidelse. Vekst bare for vekstens skyld er i seg selv ikke en målsetning, men når vi nå kunne gjøre et kjøp av gode eiendommer med potensial, til det vi oppfatter som en fornuftig pris, så var det riktig å benytte muligheten, sier Mikael Skovrup, strategi- og investeringsdirektør i Scala Eiendom i en pressemelding.

Scala er eid av NorgesGruppen, Fredriksborg og Schage Eiendom.

Vekstambisjoner

Scala Eiendom, som ble etablert i 2012, forvalter i dag 22 sentre og er i sterk vekst. Veksten skjer gjennom utvikling innen handel, servering, helse, kontor og bolig. Selskapet har cirka 650 millioner kroner i leieinntekter før transaksjonen.

Adm. direktør Hans Jørgen Mørland har ingen tro på kjøpesenterdød. 

– Nærsentrene vil fortsette å styrke seg fremover. Trenden går fra senterutvikling til stedsutvikling, sa Hans Jørgen Mørland i Scala Eiendom til Finansavisen i fjor høst.