Abramovitsj saksøkes

Den styrtrike russeren Roman Abramovitsj saksøkes av EBRD for over 100 millioner kroner.

Næringsliv

Den europeiske bank for gjenreisning og utvikling (EBRD) saksøker den russiske mangemilliardæren Roman Abromitsj for å løpe fra en sikkerhet stilt banken for et lån til den russiske banken i 1997.I følge en dokumentar på BBC som DN omtaler var selskapet som stilte sikkerhet for lånet Runicom SA et Abromvitsj-kontrollert selskap han brukte til å selge olje til skattegunstige vikår fra sitt oljeselskap Sibneft.Men det var ikke noe penger i Runicom SA, da disse var blitt overført til Gibraltar-selskapet Runicom Ltd.EBRD tapte i russiske domstoler i 2000, men mener nå å kunne bevise at det i den saken ble fremlagt forfalskede dokumenter, skriver avisen.Abromivitsj og Sibneft benekter ethver befatning med Runicom, men EBRD mener å kunne bevise det motsatte.

Nyheter
Næringsliv