Analytiker: - Dominoeffekt

Analytiker snakker om dominoeffekt i forbindelse med Røkke-aksjer.

Næringsliv

Analytiker Terje Mauer i DnB Nor Markets begrunner oppturen i Aker og Kværner på starten av året med at det har skjedd en del positive ting i de underliggende selskapene Aker Kværner og Aker Yards. Analytiker Terje Mauer i DnB Nor Markets begrunner oppturen i Aker og Kværner på starten av året med at det har skjedd en del positive ting i de underliggende selskapene Aker Kværner og Aker Yards. - Aker Kværner fikk en veldig viktig kontrakt i går. Det snudde stemningen og sparket det hele i gang. Aker Yards har også fått flere kontrakter som har gjort at forventningene til inntjening øker, sier Mauer til VG.Når Aker Kværner og Aker Yards stiger, stiger også Aker, som eier 58 prosent av Aker Kværner og 75 prosent av Aker Yards, noe som igjen fører Kværner oppover.- Det blir litt som en dominoeffekt, sier analytikeren.Mauer mener Aker-aksjen har en reell verdi på rundt 100 kroner, mens dagens kurs er 68 kroner, ned 2,2 prosent. Kværner handles for 37,50 kroner, noe som tilsvarer et fall på 2,6 prosent.

Nyheter
Børs