Kjøleskipsrederiene Green Reefers og Star Reefers har gått meget sterkt på børsen de seneste månedene. Bakgrunnen er det knallsterke markedet innen dette segmentet. Kjøleskipsrederiene Green Reefers og Star Reefers har gått meget sterkt på børsen de seneste månedene. Bakgrunnen er det knallsterke markedet innen dette segmentet. - Det ryktes i markedet at det er gjort en slutning i spotmarkedet på ekstremt høye nivåer. Et moderne kjøleskip skal være sluttet til hele 160 cent pr. kubikkfot. Markedet for kjøleskip har store sesongsvingninger og vi er nå på vei inn i høysesongen. I fjor toppet ratene i mars på 112 cent pr. kubikkfot og nå sluttes det allerede til 43 prosent høyere nivåer og vi er kun i januar. Ratene varierer mye, så dette er bare en indikasjon på at markedet fortsetter å stige kraftig (..), sier shippinganalytiker Jarle Sjo i First Securities til Finansavisen.Ifølge analytikeren har megleren 20 prosent rateøkning i sine estimater for Star og Green Reefers for 2005, noe som kan virke konservativt gitt denne slutningen.- (..) De to børsnoterte reefer-selskapene, Star Reefers og Green Reefers, har begge høy kontraktsdekning fremover, men spotratene vil etter hvert bli reflektert i timecharter ratene, sier Sjo.-Jeg tror ratene vil fortsette å stige og vil ligge langt høyere enn samme tid i fjor. Det er veldig sannsynlig at årets høysesong i kjøleskipsmarkedet kommer til å bli veldig sterk og det vil dra opp annenhåndsverdiene ytterligere. Til tross for kraftig oppgang i ratene, så er vi fortsatt på lavere nivåer enn det som vi opplevde i forrige topp i 1992, sier han.