"Bare" 3.977 konkurser

Det meldes om en markert nedgang i antallet konkurser. Utsiktene for 2005 er svært gode, mener analyseselskap.

Næringsliv

3977 norske bedrifter gikk konkurs i 2004. Det er 15 prosent færre enn året før. Utsiktene for 2005 er svært gode, mener analyseselskapet CreditInform. 3977 norske bedrifter gikk konkurs i 2004. Det er 15 prosent færre enn året før. Utsiktene for 2005 er svært gode, mener analyseselskapet CreditInform. - Den norske kronen holder seg sterk, renten er lav, lønnsveksten øker mer enn inflasjonen og arbeidsmarkedet er i bedring. Alt dette indikerer at vi går et godt økonomisk år i møte, sier administrerende direktør Lars Carlsson i CreditInform til det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.Fersk årsstatistikk fra analyseselskapet viser en markert nedgang i tallet på konkurser innen de aller fleste bransjer i 2004. Størst er nedgangen i finans og IT, men det er også kraftige forbedringer for bransjer som industri og bygg og anlegg.- Nedgangen i tallet på konkurser vitner om at vi er inne i sterkere tider økonomisk enn de to siste årene. Samtidig er det flere konkurser i dag enn på slutten av 1990-tallet, sier Carlsson.

Nyheter
Næringsliv