Det kravler endel svært rimelige (og enkelte gratis) programmer for digitalfotografer rundt på nettet. Googles tilbud, Picasa 2, later til å ha et bredere sortiment med verktøy enn andre vi har sett i denne sjangeren.Picasa 2 begynner sitt arbeid på din PC ved å bla gjennom alle mapper på harddisken for finne dine bilder (også de du glemte at du hadde). Deretter presenteres bildene i Picasas egne album slik at det blir lettere for deg å holde oversikten. Programmet lar deg beskrive bildene eller merke favorittene med en stjerne. Dermed kan du katalogisere bildene på mange måter og lett finne igjen det du leter etter.Etter katalogiseringen kan du bruke Picasa til å gjøre endel redigeringsarbeid på bildene, så som rødøye-fjerning, lys/kontrastendringer, skalering og beskjæring, samt påsmøring av diverse bildeeffekter.En mer unik del av Googles bildehåndtering er muligheten for å dele dine fotografier med andre. Programmet kan enkelt laste bilder du vil vise verden til din egen bilde-weblogg. Er det motiver av mer privat karakter, kan du utveksle opplevelsene med utvalgte venner på Googles Messenger-variant (Hello). Mottagere som ikke befinner seg på Hello-nettet kan i stedet få bildene på epost, og Picasa sørger i så fall for å nedskalere de utsendte versjonene slik at du kan sende flere bilder på kortere tid.Picasa kan dessuten konstruere bildevisninger, og dessuten brenne disse til CD-plater. Endelig tilbyr programmet hjelp til utskrift av bildene, og lar deg blant annet konstruere bildekollasjer. Du får også hjelp til å oversende dine bildeprestasjoner til nettbaserte fotolaboriatorier for proff-utskrift.Mer info på