- Blir bra i 2005

Flere tungvektere i næringslivet på Sunnmøre ser vekst i 2005.

Næringsliv

En rekke tunge aktører i næringslivet på Sunnmøre er optimister med tanke på 2005. De fleste venter vekst, melder NHOs Regionportal, og viser til Ålesund-avisen Nytt i Uka. En rekke tunge aktører i næringslivet på Sunnmøre er optimister med tanke på 2005. De fleste venter vekst, melder NHOs Regionportal, og viser til Ålesund-avisen Nytt i Uka. - Jeg har en god magefølelse for at vi også i 2005 skal få gode tider med fortsatt lav rente, stabil kronekurs og et lokalt næringsliv i vekst. Både fiske- og møbeleksporten har vært oppadgående noe som trolig vil vedvare utover i det nye året, sier adm. dir. Olav Arne Fiskerstrand i Sparebanken Møre.Styreformann Knut Haagensen i Fiskeri- og Havbruksnæringens Landsforening (FHL) er ifølge avisen betinget optimist.- Næringen har lenge vært langt nede så det er et stykke vei å gå opp. Men tendensen er så absolutt god, sier han.- Bra for fiskAnders Pedersen i Fjordlaks ser også en oppadgående tendens.- Spesielt føler jeg at markedet for klippfisk er bra. Det som teller her er nå en jevn tilgang av råstoff. At lakseprisene er på vei opp er også bra for oss som handler med ørret. Året som gikk var bedre enn det foregående og året vi er inne i har så absolutt optimismens tegn i seg, sier han.Det råder også optimisme hos møbelbedriften L.K. Hjelle, som ifølge avisen nettopp har lagt seg et bra år. Omsetningen ble økt 15 prosent til 31 millioner kroner.- Vi regner vi med ytterligere vekst i 2005, sier daglig leder Dag Hjelle.

Nyheter
Næringsliv