Canon-skriver på farten

Canons nyeste fotoprinter kan tas under armen og utstyres med batteri. Dermed kan du leke fotolab hvorsomhelst.

Publisert 11. jan. 2005 kl. 12.18
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 03.21
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 201 ord
Canons Pixma ip90 er en mobil fotoskriver som ikke sparer på kvaliteten. I følge produsenten makter tassen en bildeoppløsning på hele 4800 x 1200 punkter per tomme, og Canon skammer seg derfor ikke for å si at den kan konkurrere med avanserte fotolaboratorier.Fartsmessig produserer ip90-modellen et kantløst 10 x 15 fargebilde på 51 sekunder, mens enklere råmateriale som sort/hvitt-dokumenter tyter ut i en fart på 16 sider per minutt.Pixma-skriveren er rimelig kompakt: Tykkelsen er på drøye fem centimeter, og fotavtrykket ligger en tanke under A4-formatet. Vil du spare litt bordplass, kan skriveren settes på høykant i et eget bordstativ. Et kompakt batteri kan skrus fast til skriveren, og den kan da produsere opptil 450 sider uten å få besøk av ladekabelen.Med mobile ambisjoner, er det selvsagt også viktig å kunne prate samme språk som de andre medlemmene av denne klanen. Det betyr blant annet frihet fra tilkoblingskabler, og også her har Canon gjort mesteparten av hjemmeleksen. Infrarødt mottak av data er innebygget, og ønsker man den mer moderne Bluetooth-trådløsheten kan også dette fås i form av et innpluggingsenhet. Wifi-rabagaster vil derimot ikke bli tilfredsstilt, og må finne andre løsninger.Den bærbare Pixma-enheten kommer i butikkhyllene rundt påsketider, og skal koste 2.500 kroner.