Teknologien bak HPs patent går ut på at folk som ikke ønsker å bli tatt bilde av kan ha en slags "usynlighetsgenerator" i lomma når de er ute blant folk. Dette apparatet sender ut signaler som fanges opp av digitalkameraer, og avansert bildebehandling internt i kameraet sørger for å gjøre vedkommende person uskarp på bildet. Forutsetningen er at løsningen allerede er bygget inn i kameraet. Det kan høres utrolig ut, men ideen er sannsynligvis seriøst ment ettersom patentet allerede foreligger.Et slikt system vil gjøre det mulig for enkeltpersoner å hindre at de blir tatt bilde av uten å måtte ty til mer drastiske tiltak som forbud mot kameraer på offentlige steder. "Kameraer stadig blir både fysisk mindre, og stadig mer utbredt. Dermed blir det også vanskeligere for folk som ikke ønsker å bli tatt bilde av å unngå nettopp det, uttaler en HP-ingeniør til cnet.com.Den økende utbredelsen av digitalkameraer, blant annet i mobiltelefoner, har ført til oppstyr i enkelte sammenhenger allerede. Blant annet er bruk av kameramobiler blitt forbudt i treningsgarderober og rettsaler enkelte steder i verden. Saudi-Arabia har endog gått så langt å innføre et generelt forbud mot kameratelefoner, ettersom det i følge presteskapet kan spre moralsk forfall blant landets muslimer.Oppstyr ble det også i Japan nylig da noen konstruerte et infrarødt filter til kameratelefoner beregnet på å kunne ta bilder i mørke. Først etter lanseringen viste det seg at nattfilteret også kan "se" gjennom enkelte typer klær. Filteret skal angivelig være mest effektivt på mørke bikinier.