Ikke ulovlig å svarteliste

- Konkurranseloven ingen sosiallovgivning for å verne små og hyggelige produsenter, sier advokat.

Næringsliv

De fire store matkjedene De fire store matkjedene har svartelistet vareleverandører som samarbeider med Lidl, skrev DN i forrige uke. Men dette er ikke i strid med den nye og skjerpede konkurranseloven. som samarbeider med Lidl, skrev DN i forrige uke. Men dette er ikke i strid med den nye og skjerpede konkurranseloven. - Konkurranseloven er ikke en form for sosiallovgivning for å verne små og hyggelige produsenter. Den er ment å sikre samfunnsmessig effektivitet og ivareta forbrukerne. Og det alminnelige prinsipp er at man handler med hvem man vil, sier advokat Christian Bendiksen i advokatfirmaet Brækhus Dege.- Ingen av de fire store er i nærheten av å misbruke sin markedsmakt, fortsetter han.