Ettersom flyttbare lagringsmedier blir stadig mer vanlige, dukker diverse sikkerhetsløsninger også opp som paddehatter. Du kan nå sikre dine data med fingeravtrykk, passord og diverse nøkkel-løsninger. Nye Encryp2disk harddisker fra Amacom hindrer uvedkommende i å snike på dine data ganske effektivt. Diskene må utstyres med en et eget nøkkelkort for å kunne leses.Og i motsetning til mange andre løsninger trenger ikke brukeren tenke på hvilke mapper som skal være "hemmelige", ei heller er det nødvendig å vente på avkryptering når man vil ha tak i informasjonen. Disse diskene gjør krypteringsjobben helt uten at det merkes, og det er ingen ting å stille inn: Alle dataene blir kryptert uansett. Avhengig av hvilken modell du velger, blir dataene kryptert med 40-, 64-, 128- eller 192-bits nøkler.Sammen med diskene følger det to nøkler, som inneholder nødvendige koder for å få tilgang til dataene. Og heldigvis er ikke alt håp ute om du skulle miste nøklene: Produsenten tilbyr en livstidsordning med utsending av nye nøkler etter en sikkerhetskontroll av deg som eier for en engangsavgift på £25.De krypterte diskene er i første omgang tilgjengelige i størrelser opp til 100GB for 2,5-toms formatet og 400GB for 3,5-tommere. Større kapasiteter er ventet senere i år. Diskene leveres kun for USB 2-porten og krever ekstern strømforsyning. De rimeligste variantene selges for drøyt 1300 kroner.