Kryptert mobil-disk

Nye flyttbare harddisker fra Amacom krypterer alt. Du merker ikke den høye sikkerheten før du eventuelt mister nøkkelen...

Næringsliv

Ettersom flyttbare lagringsmedier blir stadig mer vanlige, dukker diverse sikkerhetsløsninger også opp som paddehatter. Du kan nå sikre dine data med fingeravtrykk, passord og diverse nøkkel-løsninger. Nye Encryp2disk harddisker fra Amacom hindrer uvedkommende i å snike på dine data ganske effektivt. Diskene må utstyres med en et eget nøkkelkort for å kunne leses.Og i motsetning til mange andre løsninger trenger ikke brukeren tenke på hvilke mapper som skal være "hemmelige", ei heller er det nødvendig å vente på avkryptering når man vil ha tak i informasjonen. Disse diskene gjør krypteringsjobben helt uten at det merkes, og det er ingen ting å stille inn: Alle dataene blir kryptert uansett. Avhengig av hvilken modell du velger, blir dataene kryptert med 40-, 64-, 128- eller 192-bits nøkler.Sammen med diskene følger det to nøkler, som inneholder nødvendige koder for å få tilgang til dataene. Og heldigvis er ikke alt håp ute om du skulle miste nøklene: Produsenten tilbyr en livstidsordning med utsending av nye nøkler etter en sikkerhetskontroll av deg som eier for en engangsavgift på £25.De krypterte diskene er i første omgang tilgjengelige i størrelser opp til 100GB for 2,5-toms formatet og 400GB for 3,5-tommere. Større kapasiteter er ventet senere i år. Diskene leveres kun for USB 2-porten og krever ekstern strømforsyning. De rimeligste variantene selges for drøyt 1300 kroner.