Kampen om det største magemålet i minnebrikke-bransjen fortsetter. Fortsatt er det CompactFlash som er kongen i dette racet etter at denne forlengst har annonsert 8GB kapasitet. Sony henger med så godt de kan, og frister nå med 4GB. Dermed er Sony på linje med sin samarbeidspartner Sandisk, som lanserte 4GB Memory Stick allerede i Oktober i fjor.De nye Memory Stick Pro skal gjøres mer kundevennlig ved at Sony tilbyr en egen redningsplanke for de som har vært litt for kjappe med sletteknappen. Data Rescue Service er en liten programsnutt som kan lastes ned fra Sonys websider, og kjører du denne på PCen kan det tenkes at du finner igjen ting du har slettet. Men det forutsetter at du ikke har brukt kortet for mye etter slettingen, og noen garanti for gjenfinning kan selvsagt ikke Sony gi deg. Gjenopprettingsprogrammet skal fungere på alle Memorystick-variantene (og kanskje på andre typer minnebrikker også). Du finner programmer.Hastighet og holdbarhet er andre kjøpsargumenter ved lanseringen av de nye Pro-brikkene. Vi trodde at minnebrikker var nærmest evigvarende, men Sony hevder at varigheten på brikkene nå er forbedret. Likevel uten at det oppgis noe mer konkret på dette punktet. Maksfarten er imidlertid tallsatt: De nye brikkene oppgis å klare 10MB/s både på lesing og skriving.4GB-brikker fra Sony bli tilgjengelige i mars. Prisen er ikke fastsatt, men du skal ikke bli sjokkert om det blir forlangt vesentlig mer for Sonys egen brikke enn for Sandisk-varianten, som i skrivende stund ligger på bortimot 5 tusenlapper.