Etter hvert som stadig flere funksjoner stappes inn under mobilapparatenes krympende ytre pønskes det ut stadig flere oppfinnsomme alternativer til tastaturet. Samsungs forslag er altså at vi skal kontrollere apparaturen ved å svinge telefonen i bestemte mønstre. Sving telefonen i en elegant S-bue, og din melding sendes avgårde. En bestemt ristebevegelse fjerner masete meldinger eller legger på røret. Og så videre...At dette ikke er noen spøk bevises blant annet med at Samsung har tatt ut ikke mindre enn 22 patenter på ideen og teknikken bak. Det skjuler seg nemlig en svært så avansert sensor inne i Samsungs tredimensjonelle telefon. Et lite aksellerometer måler bevegelser i alle retninger, hvorpå elektronikken gjetter seg til hva som menes og forhåpentligvis utfører de instruksjonene som er ment.Telefonen skal i følge Samsung kunne kjenne igjen bokstaver og tall som tegnes i løse luften. Dessuten har den nye sensoren inspirert til helt nye funksjoner: Blant annet har telefonen en ultrakul musikkavspillingsfunksjon, der rytmen styres ved at du svinger den opp og ned som en taktstokk. Diverse medfølgende trommelyder gjør at du kan øve opp dine batterist-evner.Nå sier du kanskje at denne løsningen egner seg dårlig etter at finmotorikken er gått fløyten nede i den fjerde halvliteren. Eller at gamle og skjelvende brukere vil ha problemer med å bli forstått på sine upresise håndbevegelser. Men se, også dette har Samsung tenkt på: En egen helsemonitor i telefonen fanger opp endringer i dine bevegelsesmønstre, og foreslår adekvate tiltak. Som å gå hjem og legge seg, og ikke sende flere røremeldinger til eksen...Mer info finner du