Curitel er ikke noe kjent merke på våre breddegrader, og det er vel heller tvilsom om vi kommer til å få se dette koreanske apparatet i våre hjemlige butikkhyller. Likevel er det alltid artig å se hvilke tekno-sprell asiatene har tilgang til.Så altså: Denne mobiltelefonen er utstyrt med OCR-programvare som gjør at avbildede dokumenter og avisklipp gjøres om til tekstfiler. Dette er et virkelig funn for blant annet James Bond, som nå kan tekste alle de slemme planene fra fiendens hovedkvarter rett hjem til Moneypenny. Eventuelt kan vanlige dødelige bruke funksjonen til å knipse visittkort eller andre nyttige tekstsnutter.Men den skoleflinke mobilens repertoar stanser ikke der: Apparatet er også i stand til å lese høyt fra de lagrede tekstfilene. Dermed kan du "spille av" dine SMS-meldinger så alle kan høre dem, en løsning som sikkert også vil bli kraftig omfavnet av svaksynte.Telefonen er ellers lastet til plimsollermerket med de mer tradisjonelle mobil-egenskapene som solid fargeskjerm, 512MB minne, MP3-spiller, 1,3Mpix kamera og video-opptak. Telefonen støtter høyhastighets dataoverføring, så det burde være mulig å lage en 3G-variant for våre nettverk. Foreløpig skal apparatet kun lages for det koreanske CDMA-nettet.