Kresne kunder innen felter som medisin, kringkasting og filmproduksjon vil ha skjermer som ikke jukser med fargene eller mister lesbarheten når det er mye lys i omgivelsene. Disse særingene fikk sin første akseptable LCD-skjerm fra NEC for halvannet år siden, men størrelsen på denne var bare fattigslige 8,4 tommer. Så dermed fortsatte maset etter større flater, og nå har altså NEC oppfylt ønsket.Den nye ekstrem-LCDen på 15 tommer er i stand til å gjengi 16,7 millioner farger samtidig, noe som tidligere bare har vært mulig med de langt mer klumpete CRT-skjermene. Videre tråkker NEC til med en lysstyrke på 300cd/m2, noe som lager flotte bilder selv når man tar dem med ut i strålende dagslys.Kundene trenger heller ikke bekymre seg for hvor de står i forhold til superskjermene. Innsynsvinkelen er på hele 170 grader, og da beholdes både full fargegjengivelse og et kontrastforhold på 10:1 hele veien.Produksjonen av den ekstreme LCDen innebærer en rekke spesialiserte teknologier utviklet av NEC, alle med døpenavn som inneholder ordene "ultra", "avansert" og "superfin" i en eller annen kombinasjon.Mer info