IBM lanserte denne uken en ny bærbar PC i T-serien. Dette er kompakte maskiner beregnet på forretningsbrukere på farten, og den nye T43 har teknologi som skal ytterligere minske risikoen for datatap etter virusangrep.IBM har døpt sin beskyttelsesteknologi for ThinkVantage, og T43 er utrustet med en ny versjonen av dette systemet. Opplegget innebærer blant annet at sikkerhetsoppgraderinger kan spres ut til maskinene så snart de logges på bedriftsnettverket (Antidote Delivery Manager). Dersom enkelte av PCene ikke blir oppgradert etter planen stenges de ute fra nettet.T43-maskinene er også satt opp med et sett verktøy som lagres utenfor selve oppstartssektoren på harddisken, slik at man kan få rettet opp feil selv om operativsystemet skulle være satt ut av spill. For ytterligere å beskytte data mot innsyn fra uvedkommende er T43-maskinene også utstyrt med en fingeravtrykkssensor, og brukeren kan ytterligere forsterke sikkerheten ved å sørge for at kritiske data blir kryptert før de lagres.T43-maskinene har også fått en opprusting på sin energieffektivitet. For å tyne flest mulig krefter ut av batteriene, kan brukerne konstruere egne oppsett til forskjellige brukersituasjoner. Dersom man kan klare seg med færre krefter, kan deler av systemet gires ned til fordel for lengre brukstid.En forbedret versjon av IBMs Access Connections gjør det mulig å lagre forskjellige oppsett for hvilket nettverk man er tilknyttet, og dermed slipper man å endre oppsett i en masse menyer når maskinene flyttes fra et nettverk til et annet.Mer informasjon om T43-modellene finner du.