Kjell Inge Røkke jobber ifølge TradeWinds med å etablere et amerikansk rederi, OceanBlue Express. Dette skal kjøpe de to svinddyre containerskipene som bygges ved Kværners Philadelphia-verft. Kjell Inge Røkke jobber ifølge TradeWinds med å etablere et amerikansk rederi, OceanBlue Express. Dette skal kjøpe de to svinddyre containerskipene som bygges ved Kværners Philadelphia-verft. Shippingavisen skriver ifølge iMarkedet at DnB Nor skal være i ferd å hente inn penger til det nye rederiet. 90 prosent av finansieringen av skipene, som har en kostpris på 288 millioner dollar, skal være gjeld.Spekluasjonene skal ha det til at Røkkes sønn, Kristian Monsen Røkke, vil bli stående som hovedaksjonær i rederiet. Bakgrunnen for det er at han har amerikansk pass. Det er nemlig et krav at såkalte Joens Act-rederier at de skal være amerikansk-kontrollert.