Svære harddisk-tårn med terabyte-kapasitet og mulighet for å bytte feilede disker uten datatap mens anlegget er i drift har tidligere vært forbeholdt brukere med velfylte budsjetter og egne IT-guruer. Nå kan du imidlertid tuske til deg et slikt gigantlager uten å ha verken høyskoleeksamen eller svulmende kontoutskrifter. Lacie selger nå terabyte-tårn for under 12.000 kroner (eks mva) som du enkelt hekter på en ledig USB 2.0 eller Firewire-port.LaCie Biggest F800 kommer ferdig oppsatt med fire disker samlet i en aluminiumsramme og selges i tre varianter: 1TB, 1,6TB og 2TB. Kunden velger selv ønsket sikkerhetsnivå ved å justere en jumpersettinger på boksen. De som ønsker maksimal trygghet mot disk-krasj taper selvsagt en del av kapasiteten, ettersom det høyeste RAID-nivået forutsetter at dataene lagres flere steder.Dersom en av diskene feiler, blir man varslet med lydsignaler eller epost, og den ødelagte enheten kan da byttes mens boksen er i drift. Om den innebygde viften skulle begynne å skrante, kan også denne byttes uten å slå av anlegget.Kunder som er mer opptatt av fart enn sikkerhet, kan sette opp tårnet med et lavere RAID-nivå, som sørger for at data spres (stripes) på diskene. Dette er særlig aktuelt for brukere som driver med lyd- og videoredigering.Mer info