Sony filmer bredt

Har du kamerasug i maven og penger igjen på kontoen, er det nok av godsaker å boltre seg i blant Sonys mange 2005-modeller.

Publisert 11. jan. 2005 kl. 10.40
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 03.21
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 278 ord
I sann Walkman-stil legger Sony blant annet det de mener er verdens minste DV videokamera ut i butikkhyllene neste måned. DCR-PC55E og DCR-PC53E er modellbetegnelsene på de superslanke modellene som lover å ake seg ned selv i trange lommer. Sony nevner dessverre ikke de eksakte målene på modellene, men i spesifikasjonslisten forøvrig opplyses det at begge apparatene har 10x optisk zoom og en romslig LCD-skjerm på 3 tommer. De kommer dessuten med en hendig bordholder som kobler dem både til PCen (for DV-overføring via i.Link) og batteriladeren. Stillbilder kan også tas opp, dog kun i "telefonkvalitet" på 0,8 megapiksler.For de med litt større lommer og kvalitetskrav tilbyr Sony blant annet DCR-DVD403E, et spenstig kamera med 3 megapikslers stillbildeopptak og lagring av film direkte på DVD-plater. Kameraet benytter miniplater (8 cm diameter) som skal kunne spilles av i de fleste hjemmeDVD-spillere. 403-modellen er en av flere apparater som har skrapet tapen til fordel for den optiske platen. Modellene fås med forskjellige oppløsninger på stillbildesiden, og skiller seg også fra hverandre på optikken der de kraftigste linsene tilbyr hele 20x optisk zoom.Blant de andre nyhetene i spesifikasjonslistene leser vi at enkelte modeller tilbyr spennende løsninger på lydsiden. DCR-DVD403E kan for eksempel ta opp lyd i 5.1 surroundformat via den innebygde mikrofonen. Filmformatet er også strukket, og flere av apparatene kjører bildeformatet ut i 16:9 bredde.Blant de mange lekkerbisknene befinner det seg også en skikkelig videosnåling. DCR-DVD7E er i følge Sony et "futuristisk kamera med en moderne formgivning som tilbyr en helt ny opptaksposisjon for filmopptak". Modellen minner litt om et mislykket askebeger fra keramikksløyden, og er omtrent så langt fra futuristisk som det går an å komme etter vår oppfatning.