Spår nye ratefall

Får meglerhuset rett, blir Freddy enda fattigere fremover.

Næringsliv

Etter å ha falt 80 prosent på en drøy måned, tror skipsmeglerne i Fearnleys stortankratene skal enda lenger ned. Etter å ha falt 80 prosent på en drøy måned, tror skipsmeglerne i Fearnleys stortankratene skal enda lenger ned. Ifølge Finansavisen begrunner meglerhuset dette i hovedsak med at antallet ledige VLCC-er neste måned fortsatt er skyhøyt, 72 ledige skip i Gulfen de neste 30 dagene.- Ratenedgangen ventes å fortsette, men mer motstand fra rederne bør vise seg når februarlastene kommer i markedet i slutten av januar, heter det i siste ukerapport.Anslagene for 12 måneders timecharter-rater er nedjustert fra 80.000 dollar til 70.000 dollar dagen for VLCC'ene, og fra 55.000 til 50.000 dollar for suezmax.Stortankratene fra Gulfen og østover er nå på 40.000 dollar per dag, mot 250.000 i slutten av november.

Nyheter
Børs