Archos har lenge ligget i teten av kobbelet med leverandører som tilbyr tunglastede mediespillere. Fjoråret ga oss et par nye maskiner fra Archos, blant annet lommevideospilleren AV400, som tilbyr timesvis med videomateriale i lommeformat lagret på en intern harddisk.Nykommeren PMA400 stiller også med en forholdsvis voksen harddisk (30GB), og kan som forgjengeren levere MP3-lyd og komprimert film (MPEG4), og også ta opp råmateriale i begge disse formatene. I tillegg har PMA400 blitt utstyrt med en Linux-variant som Archos kaller (har døpt?) Qtopia. Lovnaden lyder på at man kan utvikle sine egne applikasjoner til dette, og slår dette an kan det etter hvert bli mye spennende programvare å få tak i til den lille tassen.Foruten de selvsagte applikasjonene for avspilling og opptak av media, sender Archos ut PMA400 medfølgende en avtalebok som også kan holde styr på dine kontakter. En nettleser er inkludert, og oppkoblingen til nettet kan skje enten via den innebygde WiFi-modulen, infrarødt via mobilen eller ved å anskaffe et ethernet-adapter som kobles på spillerens USB-port. En enkel kalkulator får du også, samt et liten samling med spill.PMA400 er faktisk utstyrt med to USB-porter, en 2.0-versjon som brukes for overføring av data til og fra PCen, samt en 1.1-port for å koble til ekstrautstyr som tastatur, eksterne harddisker og annet. Vi vil anta at det er smått med drivere for eksempelvis skrivere, men her er informasjonen fra Archos noe uklar i øyeblikket.Håndteringen av applikasjonene skjer enten med navigeringsknapper på siden av skjermen, eller på tradisjonelt PDA-vis ved å klikke på den trykkfølsomme skjermen med den medfølgende pekepennen.PDA-messig faller muligens skjermen på PMA400 en smule gjennom, den makter bare 320 x 240 piksler på sin 3,5-tommers store flate. Men den skavanken blir raskt tatt igjen med den svulmende 30GB harddisken, som vil utløse mange misunnelige øyekast fra andre PDA-eiere. Det samme vil antagelig tilleggsutstyret for TV-bruk, som lar deg koble spilleren til fjernsynsskjermen og serverere glimrende video via en egen fjernkontroll i full format (opptil 720x480 piksler).PMA400 blir tilgjengelig i midten av februar, og prisen er forholdsvis saftig sammenlignet med enkelte andre PDAer: 800 Euro (6.700 kr) koster stasen. Mer info på