Rimelige og letthåndterlige NAS-enheter (network attached storage) er i skuddet for tiden, og Maxtor kaster seg på bølgen med sin nye shared storage drive. Denne frittstående disken hektes på en ledig nettverksutgang på ruteren, og settes opp ved å koble seg på disken i nettleservinduet.Maxtor har skjønt at ikke alle ønsker å dele alle sine data, og lover et enkelt og trygt oppsett av hvem som skal ha tilgang til hva på den delte disken. Det følger med en oppstarts-CD, og når denne kjøres på nettverks-PCene legges det ut et ikon på skrivebordet som gir brukerne kjapp tilgang til egne og andres ressurser på disken. Programmet kan selv sørge for å sortere filene og plassere dem i egne mapper for musikk, bilder, video eller data. Programmet lar deg også styre hva som skal være tilgjengelig for alle, og hva du helst vil holde for deg selv.Den delte disken fra Maxtor kommer foreløpig i 200GB og 300GB versjoner. Diskene er utstyrt med en USB-kontakt, slik at det er mulig å hekte på ekstra lagringsenheter eller skrivere. Disken er klar for salg i nær fremtid, og noen eksakt pris er ukjent i skrivende stund. Men vi forventer at prisene vil starte et sted rundt 2.000 kr. Mer info.