Mio 269 er angivelig den første GPS-mottakeren i lommeformat med alt kartverket trygt lagret på egen harddisk. Dermed skal du være komplett utstyrt for utflukter over hele kontintentet uten å behøve å bekymre deg for om de riktige kartene er innkjøpt lastet over.De fargerike kartene vises på mottakerens 3,5-tommer store LCD-skjerm i 320 x 240 pikslers størrelse. Skjermen er trykkfølsom, slik at du lettere kan navigere deg fram til funksjonene du trenger. Enheten er videre utstyrt med en Intel PXA-255 300 MHz prosessor, 32MB ROM og 64 MB SDRAM. Det er dessuten et SD/MMC spor for å utvide lagringskapasiteten ytterligere.Mottageren drives at et oppladbart batteri, som skal gi deg drøyt fire timers brukstid om du nøyer deg med en bakbelyst skjerm på rundt halv styrke. Standbytiden oppgis til 21 dager, mens ladetiden skal være beskjedne 2,5 timer.Med ytre mål på bare 138 x 78 x 26 mm, skulle mottageren kunne skli ned i de fleste lommer, og vekten på 232 gram vil neppe være noen plage når du bærer den med deg på tur.Det store spørsmålet for oss her oppe i det kalde nord er selvsagt hva Mio mener med "full Europa-dekning". I enkelte tilfeller strekker ikke Europa seg lenger enn til Dovre, og informasjonen fra leverandøren er noe tåkete på dette området. Det innrømmes at mindre landsbyer i Øst-Europa kan ha mangelfull dekning, men for vårt land nevnes det ingen begrensninger.Mio 269 vil bli lagt ut for salg påi februar for en antatt pris på 649 Euro. Det følger da med fleksibelt utstyr for å montere saken både på bil og sykkel, samt øreplugger, fjernkontroll og bæreveske. En mindre modell uten harddisk (Mio 268) vil ligge 200 Euro under. Man må da lagre kartene på et SD-kort, og løsningen selges med kart kun for en mindre region.