Apple ligger ikke på latsiden designmessig, og Mac-kunder med penger til overs etter julefeiringen kan nå handle maskinvare som nok en gang vil tiltrekke seg misunnelige blikk . Den nye Mac Mini er riktignok ikke like lett å få øye på som andre PCer. Maskinen er kvadratisk liten kloss med et fotavtrykk på bare 16,5 centimeter. Den ruver heller ikke høyt i skrivebordsterrenget med sin høyde på bare 5 cm. Et lekkert aluminiumsytre med avrundede hjørner og en beskjeden sprekk til CD-platene bidrar til å sende apparatet adskillige hakk oppover misunn-o-meteret.Innmatsmessig er ikke Mac mini den verste kraftkaren, men det holder likevel til enkel bordbruk. Apple skal levere to varianter med hhv 1,25 GHz og 1,42 GHz G4-prosessorer. Av øvrig rigging nevner vi 256 MB minne (utvidbart til 1GB), 40 eller 80 GB disk, Firewire, USB 2, nettverk og WiFi (bluetooth som ekstraopsjon) og en ATI Radeon 9200 grafikkbrikke med 32 MB minne. Lyd og S-videoutgang er også å finne i pluggrekken. Maskinen rigges i utgangpunktet med en DVD-ROM/CD-RW-enhet, men Apples "superdrive" (DVD-brenner) fås som ekstrautstyr.Du trenger heller ikke rane banken for å bli eier av den nye mikro-Macen. Apple har innsett at ikke alle deres kunder er styrtrike reklamebyråguruer, og ønsker tydeligvis å kjempe også på pris med nykomlingen: Standardversjonen skal selges i USA for under 500 dollar (riktignok bare en dollar under...). Den norske nettbutikken til Apple tilbyr grunnmodellen for rett under 4500 kroner, og påstår 3-4 ukers leveringstid.