XDR (extreme data rate) er beregnet på systemer der høy ytelse er en kritisk faktor, så som håndtering av høyoppløselig video, spillkonsoller, digital-TVer og avanserte arbeidsstasjoner. XDR-minnet knuser alle konkurrentene ved å levere åtte bits per klokkesyklus og dermed oppnå hastigheter på opptil åtte gigabytes per sekund.De første brikkene som forlater Samsung-fabrikkene har en størrelse på 256Mb, men allerede senere i år skal 512Mb-versjoner med ennå høyere fart (12,8 Gb/s) være klare for kundene. Det skulle ikke forbause oss om Samsung utvider sortimentet dersom de blir av med de første enhetene i forventet takt. Selskapet antar at markedet for de ekstreme minnebrikkene vil øke kraftig i årene fremover.Et stykke inn i fremtiden er det mulig at de spreke brikkene helt vil utkonkurrere dagens DDR-brikker, men foreløpig vil de fleste vanlige PCer klare seg godt med den rimeligere DDR-teknologien.