Det har vært vist lignende løsninger med varierende hell også tidligere, men så vidt vites er dette den første modellen som er satt i produksjon. i.Tachs Bluetooth Virtual Keyboard fungerer ved at alle tastene projiseres ned på en jevn overflate, hvorpå styringsenheten forhåpentligvis klarer å se hvor du "taster" hen, og omgjør signalene til tekstinnmating over Bluetooth.Taste-projektoren har et innebygget batteri som skal holde til omlag to timers tasting på det virtuelle tastaturet, og takket være sin minimale størrelse på 90 x 34 x 24 mm er systemet svært så reisevennlig. Med i pakningen følger det drivere for en rekke forskjellige apparater, både Palm, Pocket PC, Smartphone og Windows støttes.Foruten å løse de tekniske utfordringene med å finne ut hvilken tast brukeren "trykker" ned, har lanseringen av virtuelle tastaturer også støtt på en rekke hindringer av juridisk art. Krangling om patenter og rettigheter til navn og teknologi har ført til flere søksmål mot potensielle produsenter fra selskapet iBiz, som sitter på en del rettigheter knyttet til slike tastaturer.Mer info.