Frittstående DVD-opptakere har lenge vært forbeholdt folk med romslige A/V-budsjetter, men takket være et solid prisras er maskinene nå også overkommelige for mer sparsommelige kunder. Panasonic lanserer nå tre nye modeller med spenstige muligheter.DMR-ES30V lar deg for eksempel ta opp dine gamle videokassetter til DVD-plate, ettersom den har en innebygd "gammeldags" VHS-del. Den kan dessuten ta opp på VHS og DVD samtidig, og er også utrustet med to tunere for å ta opp to programmer samtidig.For ennå større fleksibilitet kan du velge DMR-EH50, som rommer en 80GB harddisk. Denne makter opptil 142 timer innhold, avhengig av hvilken bildekvalitet du ønsker. Du kan dessuten koble til SD-minnekort, for overføring eller visning av digitalbilder.Den enklere modellen DMR-ES10 mangler både kassettluke og harddisk. Men felles for alle utgavene er at de kan brenne videosignalet på både DVD-RAM, DVD-R, DVD-RW (video mode) og DVD + R. Panasonic er etter eget sigende alene om å være så altetende på platetyper.Kvalitetsmessig har spillerne også fått rustet opp innmaten, og gjengir LP-opptak (long play) bedre. Trekløveret er også utstyrt med PAL Progressive Scan, som lover bedre bildegjengivelse. En ikke uvesentlig detalj er at spillerne gjør seg klare til opptak på ett sekund.Priser for de nye spillerne var ikke klar i skrivende stund, men tidligere modeller av tilnærmet samme slag er priset fra 3.000 og oppover. Harddiskmodellen bør du imidlertid regne minste det dobbelte for.