1.2-versjonen skal i teorien gi Bluetooth-brukere mindre krøll og bedre ytelse. Blant annet bruker denne versjonen den såkalte AFH (adaptive frequency hopping), noe som skal sørge for bedre ytelse når flere trådløse enheter krasjer på samme frekvens. Særlig nyttig blir dette i heimen, der både mikrobølgeovner, trådløse telefoner og WiFi-nettverk har hatt en stygg tendens til å hemme tidligere Bluetooth-overføringer.BT10 EZ Connect Wireless Bluetooth USB Adapter fra SMC er en enkel USB-plugg som håndterer den nye Bluetooth-versjonen. Dermed skal de trådløse dataene flyte mer effektivt når pluggen kommuniserer med annet utstyr som også snakker det nye 1.2-språket. Pluggen er bakoverkompatibel med alt tidligere Bluetooth-utstyr, men da uten AFH-fleksibiliteten.Rekkevidden på pluggen oppgis til omlag 9 meter, og vi antar en pris ferdig framme i norske butikkhyller på røfflig 250 kroner.