30 ganger optisk zoom er verdensrekord på digitale videokameraer, påstår Panasonic. Vi lar påstanden stå for produsentens regning, og nøyer oss med å konstatere at det gir nye film-muligheter både på stranden og i skogen, rekord eller ei.Det nye GS35 er også rimelig kompakt, og skjuler flere interessante muligheter under sitt lille skall: Linsen har ikke bare lang tele, men kan også filme i en litt bredere vinkel enn normalt: 35mm er et funn når det skal tas opptak i trange omgivelser. Kameraet starter dessuten opp på fattigslige 1,7 sekunder. Kjekt om man vil hale apparatet lynsnart opp av bagen for å forevige en plutselig hendelse.Panasonic peker også på en ny fargeprosessor, som sammen med spesialfunksjonen "Soft Skin" skal gi svært bra fargegjengivelse. Håndtering av menyer er også gjort enklere ved å utstyre apparatet med en liten joystick for funksjonsvalgene.GS35 har innebygd videolys for opptak i mørket, og filmen overføres enkelt til PCen over USB2-porten. Mer info finner du her.