82-tommer fra Samsung

Samsung har nok en gang laget verdens største LCD-skjerm. Denne gangen lyder rekorden på 82 tommer.

Næringsliv

Koreanske Samsung har vært hissige på LCD-rekorder de siste årene. 40 tommers-merket ble rundet i 2001, 46-tommeren kom året etter. For et drøyt år siden passerte selskapet 57 tommer, og nå er altså 82-tommeren vist fram. Skjermen kan vise fullt HDTV-signal på 1920 x 1080 piksler i 16:9 format.På sin "7-generasjons" produksjonslinje kan Samsung produsere to plater på 82 tommer fra en glassplate. Det er altså ikke snakk om noen "jukseløsning" der mindre plater føyes sammen i et endelig produkt.De nye gigant-panelene fra Samsung er også utstyrt med annen fersk teknologi som skal gi super bildekvalitet. En egenutviklet teknikk sørger for stor innsynsvinkel på panelene (180 grader), og både lysstyrke og kontrast ligger på svært så hyggelige verdier (1200:1 og 600 cd/m2). Responstiden ligger på 8ms, noe som bør gi bevegelige bilder god gjengivelse uten slep.Samsung begynner volumproduksjon av 7. generasjons LCD-paneler i slutten av denne måneden, men selskapet har ikke offentliggjort noen dato for når 82-tommers skjermene er klare for markedet. Mer infoher

Nyheter
Teknologi