Buffet blar opp

Verdens nest rikeste mann har satt klare mål for 2005. Milliarder skal svis av.

Næringsliv

Superinvestor Warren Buffet har ambisjoner om å gjøre store oppkjøp i løpet av 2005. Buffets investeringsselskap Berkshire Hathaway Inc. rommer en pengesekk på enorme 43,4 milliarder dollar, eller om lag 270 milliarder norske kroner, ifølge Reuters.74 år gamle Buffet har en rekke vellykkede oppkjøp bak seg. Selskapet hans ønsker å bruke et sted mellom fem og 20 milliarder dollar, eller rundt 120 milliarder kroner, på oppkjøp. Selskaper som nylig har blitt kjøpt opp er matdistributøren McLane Co. og Clayton Homes Inc.Buffet, som regnes som verdens nest rikeste person, sier han ønsker å gjennomføre minst ett stort oppkjøp i 2005. Inneværende år markerer forøvrig 40års-jubileum for Buffets overtakelse av Birkshire, selskapet som ved overtakelse var en tekstilprodusent.

Nyheter
Næringsliv