Bulkindeksen Baltic Dry Index faller nye 64 poeng (2,1 prosent) til 2.931 poeng, melder Reuters. Bulkindeksen Baltic Dry Index faller nye 64 poeng (2,1 prosent) til 2.931 poeng, melder Reuters. Siden toppen ble nådd 6. desember i fjor har indeksen stupt 53 prosent.- Dette handler selvsagt også om psykologi, men det aller viktigste er det som har skjedd i Kina. Kina var motoren i tørrlastmarkedet i fjor og sektoren er fortsatt veldig avhengig av Kina. Nedgangen i jernmalmimporten til Kina er hovedårsaken til dagens svake marked og jeg tror ikke at Kina kommer til å lette på importbegrensningene i nær fremtid. Kinesiske myndigheter mener fortsatt at det er viktig å få redusert den spekulative jernmalmhandelen, sier en shippinganalytiker til dagens utgave av Finansavisen.Analytikeren mener også den voldsomme nybyggaktiviteten presser ratene nedover.