Analytiker om Prosafe

- Det er et hyggelig vekstår for Prosafe, sier analytiker i kjølvannet av dagens milliardkontrakt.

Prosafe-aksjen stiger 3,7 prosent til 235,50 krnoer etter å ha meldt om en fem-års kontrakt for utleie av et produksjonsskip (FPSO) for totalt 178 millioner dollar. aksjen stiger 3,7 prosent til 235,50 krnoer etter å ha meldt om en fem-års kontrakt for utleie av et produksjonsskip (FPSO) for totalt 178 millioner dollar. - Dette kommer ikke lenge etter fem-års kontrakten i Brasil. Selskapet viser at det har organisasjon og muskler til å vokse raskt. Det er et hyggelig vekstår for Prosafe, sier analytiker Jan Magne Galåen i First Securities til TDN Finans.- Betingelsene vitner om at markedet er stramt. Kontrakten tilfredsstiller et avkastningskrav på opp mot 15 prosent, som er i den øvre enden av det de har sagt om et avkastningskrav på 12 til 15 prosent, sier Galåen.