Får 250 mill.

Subsea 7 får Norpipe-avtale til 250 millioner kroner.

Interessentskapet Gassled har ifølge Gassco besluttet å legge rørledningen Norpipe i en sløyfe rundt stigerørsplattformen H7. Subsea7 er tildelt en intensjonsavtale for hovedkontrakten for planlegging og gjennomføring av omleggingen. Kontrakten har en verdi på cirka 250 millioner kroner, opplyses det i en melding. Interessentskapet Gassled har ifølge Gassco besluttet å legge rørledningen Norpipe i en sløyfe rundt stigerørsplattformen H7. Subsea7 er tildelt en intensjonsavtale for hovedkontrakten for planlegging og gjennomføring av omleggingen. Kontrakten har en verdi på cirka 250 millioner kroner, opplyses det i en melding. Norpipe er 440 kilometer lang og har siden 1977 transportert gass fra norsk sokkel til Emden i Tyskland.- Omleggingen av Norpipe skal etter planen gjennomføres sommeren 2007. Operasjonen vil bli samordnet med aktiviteter ConocoPhillips planlegger på Ekofisk-feltet, sier prosjektleder Atle Jan Gundersen i Gassco i meldingen.Det er interessentskapet Gassled som eier Norpipe og H7, mens Gassco som operatør er ansvarlig for fjerningsprosjektet. ConocoPhillips har ansvar for teknisk drift av H7 og personellet som arbeider på plattformen er ansatt i dette selskapet.