Håver inn på veldedighet

I en lang serie artikler har Kapital avslørt hvordan grådige personer har håvet inn på å samle inn penger til veldedige formål.

Grådigperer i veldedighetshamI en lang serie artikler har Kapital avslørt hvilket paradis Norge er forGrådigperer i veldedighetsham. Her er organisasjonene Kapital tidligerehar omtalt fordi de beriker seg på å ta store deler av nødhjelpen desamler inn:

 • Visjon Bibel Center/VBC-Nødhjelp. Ikke mulig å avlese en eneste pengegave i regnskapet.. Ikke mulig å avlese en eneste pengegave i regnskapet.
 • Ambulansestiftelsen Norge. Later som om de samler inn til helsevirksomheter i nærmiljøet, mens i beste fall 20 prosent tilfaller formålet.. Later som om de samler inn til helsevirksomheter i nærmiljøet, mens i beste fall 20 prosent tilfaller formålet.
 • Salgskontoret Horten. Selger overpriset kontorutstyr til bedrifter for angivelig å gi overskuddet til humanitære organisasjoner som Støtteforeningen for kreftrammede, Ungdom mot narkotika, Landsforeningen til støtte for krybbedød og Foreningen for hjertesyke barn. Kun 20 prosent gis til formålet.. Selger overpriset kontorutstyr til bedrifter for angivelig å gi overskuddet til humanitære organisasjoner som Støtteforeningen for kreftrammede, Ungdom mot narkotika, Landsforeningen til støtte for krybbedød og Foreningen for hjertesyke barn. Kun 20 prosent gis til formålet.
 • Fulfilment. Samler inn for flere veldedige organisasjoner, blant annet . Samler inn for flere veldedige organisasjoner, blant annet Landsforbundet mot stoffmisbruk og Norsk Barnehjelp. Eies av ekteparet Landsforbundet mot stoffmisbruk og Norsk Barnehjelp. Eies av ekteparet Bakken, som er blitt mangemillionærer på å ta inntil 90 prosent av nødhjelpen de samler inn.Bakken, som er blitt mangemillionærer på å ta inntil 90 prosent av nødhjelpen de samler inn.
 • Tønsberg Kundeservice. Selger overpriset kontorutstyr til bedrifter for angivelig å gi overskuddet til Barnas Beskyttere/Barnehjelpen.no, Landsforeningen for voldsofre og Landsforeningen mot stoffmisbruk. I virkeligheten går i beste fall smuler til formålet.. Selger overpriset kontorutstyr til bedrifter for angivelig å gi overskuddet til Barnas Beskyttere/Barnehjelpen.no, Landsforeningen for voldsofre og Landsforeningen mot stoffmisbruk. I virkeligheten går i beste fall smuler til formålet.
 • Stiftelsen Barnas Vel. Nekter å svare på hvor mye som tilfaller formålet.. Nekter å svare på hvor mye som tilfaller formålet.
 • Stiftelsen Den hjelpende hånd/The Helping Hand of Norway/Ambulanseprosjektet. Nekter å oppgi hvor mye som tilfaller formålet, og har ikke levert regnskaper, selv om de er pålagt det.. Nekter å oppgi hvor mye som tilfaller formålet, og har ikke levert regnskaper, selv om de er pålagt det.
 • Foreningen Stoff til Ettertanke/Magasin Forlaget/Bolar Gruppen. I beste fall 17 prosent havner i nærheten av formålet.. I beste fall 17 prosent havner i nærheten av formålet.
 • Krimfo Etterlyst/Politibladet Etterlyst. Ikke mulig å avlese en eneste pengegave i regnskapet.. Ikke mulig å avlese en eneste pengegave i regnskapet.
 • Teledeal/Barn på norske sykehus/Barn i våre hender. I beste fall 20 prosent går til formålene.. I beste fall 20 prosent går til formålene.
 • Omsorg Stiftelsen og etterfølgeren Barne Stiftelsen. Nå konkurs. Den nye etterfølgeren heter altså . Nå konkurs. Den nye etterfølgeren heter altså Barnas Stiftelse/Stiftelsen Barneaksjonen..
Les alle artiklene i serien om grådigperene i veldedighetsham her: Pengeinnsamlere raider Norge og casher inn på veldedighet Paradis for grådigperer i norsk pengeinnsamling Predikant Jan Hanvold er på farten igjen som pengeinnsamler Predikant Jan Hanvold med fattigfolk som sponsor Millioner på avveie i Visjon Bibel Center Grådigper'er i ny veldedighetsham raider Vestlandet igjen Sponses av løgn og syke barn Teledeal casher inn på syke barn Ambulansestiftelsen casher inn på bløff og skolebarn Stiftelsen Den hjelpende hånd lukter ikke godt - Misbruk og skitne knep Stiftelsen Barnas Vel stinker lang vei Barnas Beskyttere Barnehjelpen bløffer Norsk Omsorg Forbund/Teletrade - Grådig hemmelig Selgerne til Norsk Barnehjelp bløffer Tilsynsmyndighetene nektet å vurdere betenkelige disposisjoner i Barne Stiftelsen Jesus åpner finansdørene Innsamlings kontrollen vil tette gullgruve Forsvaret donerer utstyr for millioner uten kontroll