Ny kule for John Fredriksen

Nok en gang ser det ut til at John Fredriksen gjør gull av gråstein. Kjøpet av to skip kan være inntjent på fire måneder!

John Fredriksens Sea Drill ligger ifølge DN an til å tjene inn kjøpet av de to oljeproduksjonsskipene "Crystal Sea" og "Crystal Ocean" på bare fire måneder. John Fredriksens Sea Drill ligger ifølge DN an til å tjene inn kjøpet av de to oljeproduksjonsskipene "Crystal Sea" og "Crystal Ocean" på bare fire måneder. "Crystal Sea" blir utleid til det indiske statsoljeselskapet ONGC i fem år fra februar 2006. Leien er 58.000 dollar per dag. "Crystal Ocean" er på oppdrag i Australia. Inntjeningen anslås til 42.000 dollar per dag. Skipene vil dermed dra inn 36 millioner dollar (240 millioner kroner) per år.SeaDrill leier skipene av Aktiv Kapital-gruppen, hvor Fredriksen er storaksjonær. Riggselskapet har imidlertid kjøpsopsjon på skipene. Disse kan overtas for bare 12,1 millioner dollar.For øvrig går SeaDrill på børs i dag. Sluttkursen i gråmarkedet var 41,50 kroner i går.