Smedvig får halv milliard

Smedvig inngår ny kontrakter for T-6 og Teknik Berkat. Verdien er rundt en halv milliard kroner.

Smedvig har inngått en intensjonsavtale med Petronas Carigali i Malaysia for tender-riggene T-6 og Teknik Berkat, hvor Smedvig har en eierandel på 49 prosent, opplyses det i en børsmelding. har inngått en intensjonsavtale med Petronas Carigali i Malaysia for tender-riggene T-6 og Teknik Berkat, hvor Smedvig har en eierandel på 49 prosent, opplyses det i en børsmelding. Produksjonsboreavtalen har en varighet på to år og 600 dager for henholdsvis T-6 og Teknik Berkat. Oppstart for T-6 er planlagt i begynnelsen av desember 2005, mens Teknik Berkat vil starte på oppdraget 17. november 2005.Kontraktsverdien er beregnet til rundt 43 millioner dollar og 31 millioner dollar for henholdsvis T-6 og Teknik Berkat. Totalt dreier det seg dermed om 496 millioner kroner.Det ble innført børspause i Smedvig-aksjen i forkant av publiseringen av meldingen. Denne oppheves klokken 13.34.