8 videokameraer fra Canon

Canon spyr ut nye produkter til deg som er opptatt av video. Her kommer nye muligheter innen bredformat, DVD-R og min-DV.

Næringsliv

Canon introduserte i går vårkolleksjonen for 2006 som inneholder et skred av nye produkter. Åtte av disse er digitale videokameraer innenfor seriene MV, MVX og DC.Dersom du er nybegynner og på jakt etter et digitalt videokamera, kan Canons MV-serie (venstre) være et greit sted å starte. Dette er kompakte kameraer basert på mini-DV som blant annet byr på opptakt i breformat (16:9), 25x optisk zoom og digital DV bildebehandling. Serien består av fire modeller - MV900, MV930, MV950 og MV960.Alle modellene kombinerer 16:9-formatet med standard 4:3-format, og har en bred 2,7-toms LCD-skjerm med nivåmarkør som sikrer at objektet blir plassert midt i bilderammen. Med 0,3" elektronisk fargesøker (EVF) med letter-box display kan du, uansett innstilling, velge å se opptaket akkurat slik det vil fremstå på TV-skjermen.Modellene er i salg fra februar og har veiledende priser på hhv. 4599 kroner (MV960), 4199 kroner (MV950), 3699 kroner (MV930) og 3299 kroner (MV900).I MVX-serien (høyre) slippes to nykommere - MVX460 (5599 kroner) og MVX450 (4999 kroner). Dette er kompakte miniDV-kameraer med 1,3 megapiksler bredformat. Begge har 20x optisk zoom, mens toppmodellen også har DV- og AV-in. Skjermen er 2,7 tommer.De to siste kameraene tilhører DC-serien (under), og er i motsetning til de øvrige kameraene basert på opptak direkte til DVD (-R/-RW). Også her kan du velge mellom standard- eller bredformat, og kameraet kommer med 25x optisk zoom. LCD-skjermen måler 2,7 tommer. Salgsstart er satt til mai, mens veiledende pris er 5299 kroner (Canon DC100).Siste modell heter DC40, og er et 4, 29 megapikslers DVD-kamera med bredskjermformat og et nyskapende, kurvet design. Det nye DC40 kombinerer den praktiske muligheten til å lagre filmopptak direkte på DVD (-R/-RW) med digitale fotofunksjoner. Samtidig lanseres et nytt og innovativt designkonsept med ergonomiske kurver og et behagelig grep som bedre kontroll. Canon DC40 har en anbefalt utsalgspris på 9.199 inkl. mva og har salgsstart i april 2006.

Nyheter
Teknologi