KjøpLogg inn

- Høye riggrater lenge

- I 2007 og 2008 vil ratenivået i hvert fall ikke gå ned, sier riggtopp.

Publisert 9. feb. 2006 kl. 12.03
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 07.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 159 ord

Fred. Olsen Energy ser for seg at det høye ratenivået i riggmarkedet vil holde seg i flere år fremover. Fred. Olsen Energy ser for seg at det høye ratenivået i riggmarkedet vil holde seg i flere år fremover. - I 2007 og 2008 vil ratenivået i hvert fall ikke gå ned. Vi ser et høyt ratenivå ut 2008. Markedssituasjonen er veldig lik den vi hadde i 1997/1998. Da var gleden veldig kortvarig, mens det nå er mer substans i rateoppgangen samtidig som den vil vare mye lenger, sa administrerende direktør Helge Haakonsen i Fred. Olsen Energy ifølge TDN Finans på en presentasjon torsdag.Markedet på britisk sokkel vil være spesielt sterkt, tror Haakonsen.- Man ser stigende rater på britisk sokkel fordi man i dette markedet ikke har valgt å gå på lange kontrakter, slik at man får en spotmarkedssituasjon og høye rater. Andre- og tredjegenerasjonsrigger på britisk sokkel har nå like god inntjening som man har i dypvannsmarkedet, sier han.