Smedvig tjente 780 millioner

Driften under forventning i 4. kvartal, men reversering av nedskrivning sikrer solid overskudd.

Næringsliv

Reversering av en nedskrivning på 352 millioner ga et driftsresultat for Smedvig på 535 millioner i 4. kvartal 2005, opp fra 87 millioner i samme periode året før.Driftsinntektene steg fra 864 til 1.215 millioner kroner.Resultatet før skatt ble løftet fra 64 til 783 millioner kroner.Fire analytikere hadde ifølge Reuters ventet seg et driftsresultat på 191 millioner kroner, eksklusive reverseringen. Justert for reverseringen kom driftsresultatet inn noe under, det vil si 183 millioner kroner. Fire analytikere hadde ifølge Reuters ventet seg et driftsresultat på 191 millioner kroner, eksklusive reverseringen. Justert for reverseringen kom driftsresultatet inn noe under, det vil si 183 millioner kroner. Resultat før skatt var i forkant ventet inn på 486 millioner kroner, også dette før reverseringen.Her er kvartalsrapporten.

Nyheter
Børs