Stordalen tapte for Brynestad

Porsgrund Porselænsfabrik og eier Atle Brynestad vant nok en gang over Porsgrunn bymuseum, støttet av Petter Stordalen, i striden om eierskapet til mer enn 1.800 verdifulle porselensgjenstander.

Publisert 14. feb. 2006 kl. 05.11
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 07.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 203 ord
Gjenstandene er opprinnelig produsert ved den tradisjonsrike fabrikken, men spørsmålet har vært om porselensfabsikken lånte ut eller donerte samlingen til bymuseet i 1981.Siden porselensfabrikken for nesten tre år siden satte i gang arbeidet med en egen utstilling, krevde Brynestad og selskapet gjenstandene tilbake. Bymuseet nektet, men ble i tingretten i fjor sommer dømt til å levere tilbake alle de 120 år gamle gjenstandene.Med hotell-kongen Petter Stordalen i ryggen anket bymuseet saken. Stordalen involverte seg i saken fordi han var redd for at gjenstandene ville bli tapt for Porsgrunn hvis de forsvant fra bymuseet.- Det jeg frykter er at den som eier samlingen kan komme til å flytte den til et slott i Sverige, for eksempel, sa Stordalen til VG.Agder lagmannsrett fastslo imidlertid mandag at gjenstandene skal tilbake til porselensfabrikken og ifølge en pressemelding fra fabrikken vil gjenstandene nå bli stilt ut for publikum.- Dette er nok en gledelig seier. Ikke bare for oss som jobber på Porsgrunds Porselænsfabrik, men for alle som nå får mulighet til å se den flotte porselenssamlingen i sitt rette miljø og i et museum som er tilgjengelig for publikum hele året, sier markedssjef Torbjørn Waag ved Porsgrunds Porselænsfabrik.Bymuseet må i tillegg betale motpartens saksomkostninger på 220.000 kroner. (©NTB)